rychle kvašená zelenina

Podobné příspěvky

Leave a Reply

8 Komentářů

  1. Eva napsal:

    Dobrý den píšete že zatíženou zeleninu dáváte do lednice není treba nechávat 7 dní kvasit na teplém místě? Děkuju E.

    1. Ano, Evo, nejprve zatíženou zeleninu kvasím v teple, v pokojové teplotě, po dobu 7 dnů. Poté ji už nezatíženou, ale stále ponořenou (vodu případně doliji) umístím do lednice v zašroubované sklenici.

  2. Alena napsal:

    Dobrý den, skvělý recept, moc za něj děkuji! Hned první láhev dopadla na výbornou. Dnes jsem chystala druhou a napadlo mne, jestli by začátku kvašení nepomohlo přidat k zelenině část nálevu z minulé várky?

  3. Petra Cíchová napsal:

    Dobrý den, díky za skvělý recept na kvašení, zkouším poprvé. Chci se zeptat, co když i po stlačení mi tam malé množství zeleniny plave? Nastrouhala jsem ji celkem najemno..

    1. To se mi také stává. Část z plavajících kousků by zaschne na okraji sklenice. Občas pár kousků nahoře zhnědne, ty pak lžící vylovím a vyhodím.

  4. Kateřina napsal:

    Milá Marcelo, díky za skvělý recept. Až díky tobě jsem se do kvašení pustila, videa a popis jsou super, je to fakt jednoduché. Začala jsem jednou sklenicí. Včera jsem udělala nové dvě. Nechala jsem poprvé kvasit deset dnů, přišlo mi, že bublinek není moc a i po deseti dnech nebyla zelenina nijak zvlášť štiplavá. Napadá mě, jestli bych měla zeleninu ještě více promačkat? Jinak chuťově výborně. Teď podruhé dělám nejen se solí, ale i s kmínem (červené zelí + mrkev + cibule), tak jsem zvědavá na výsledek.
    Ještě jednou díky a ať se daří (nejen kvašení 🙂
    K.

    1. Ano, víc promačkat a méně osolit. Případně vodu obohatit o kvašený nálev z předešlé várky, aby bylo kvašení intenzivnější. Možná máte doma chladněji (nebo je chladnější část roku, ale ještě se netopí), pak můžete zkusit kvasit déle, třeba o další 2-3 dny.